MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Ληστρικά περιθώρια κέρδους στο ρεύμα

Πριν από το καλοκαίρι η ΔΕΗ λειτουργούσε με περιθώριο κέρδους που έφτασε έως το 84,7% (Απρίλιος), παρά το γεγονός ότι τον ίδιο μήνα χορηγούσε... έκπτωση 15%.

Με τεράστια περιθώρια κέρδους λειτουργεί η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όπως δείχνει η αναδρομή στις χρεώσεις και τις εκπτώσεις που προσέφερε η κυρίαρχη ΔΕΗ μέσα στους προηγούμενους μήνες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χονδρεμπορικές τιμές της αγοράς. 
 

Η λεηλασία μιας χώρας: Oι δανειστές των Μνημονιών πούλησαν μέσω ΤΧΣ μετοχές της Εθνικής με ζημιά για τους πολίτες 7,5 δισ. ευρώ!

Τι κόστισαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στους Έλληνες πολίτες
 
To ελληνικό Δημόσιο μετά την πώληση λόγω απαίτησης του ΤΧΣ του 10% στην Εθνική Τράπεζα, από το 18,3% που είχε απομείνει στην κατοχή του κατέγραψε μία μεγάλη ζημιά 7,5 δισ. ευρώ παρά τους «πανηγυρισμούς» της διοίκησης και της κυβέρνησης για τη μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε για τις μετοχές που διατέθηκαν προς πώληση.
 
Συγκεκριμένα, το Δημόσιο, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, βγαίνει με ζημιά, αφού έχει επενδύσει απευθείας στην Εθνική 8,5 δισ. ευρώ και θα έχει εισπράξει 1,8 δισ. ευρώ από τις δύο πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα.