MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Χέρι χέρι με το Μαξίμου η Προεδρία

Η κυρία Σακελλαροπούλου λειτουργεί ενισχυτικά στην πολιτική και στις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Ολο και πιο πολλές αρνητικές εντυπώσεις αφήνει όσο περνά ο καιρός η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απογοητεύοντας ακόμα κι αυτούς που πίστεψαν ότι θα δώσει έναν άλλο αέρα στην Προεδρία, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος.
 
• Από τον Πάνο Σώκο

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την είχε ψηφίσει, παρότι είχε προταθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (εξάλλου είχε ανέλθει στην προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ΣΥΡΙΖΑ, τον Οκτώβριο του 2018, με πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου και ήταν η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό), πλέον δείχνουν να έχουν μετανιώσει για την ψήφο τους, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει την περασμένη Δευτέρα «χαράμι πήγε η ψήφος μας», ενώ δεν διαφεύγει της προσοχής ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει να την επισκεφτεί από τον Ιανουάριο του 2021.

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.