MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

«Καταπέλτης» η Ευρωπαία εισαγγελέας για το έγκλημα στα Τέμπη: «Η Ελλάδα να αλλάξει άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών»

Αφορμή για την παρέμβαση της Λάουρα Κοντρούτσα Κιόβεσι ήταν η χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ «σύμβαση 717» που υπογράφηκε το 2014
 
Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοντρούτσα Κιόβεσι, κάλεσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, να αλλάξει άμεσα  τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που παρέχει ασυλία στους υπουργούς, λέγοντας ότι αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο και εμποδίζει την έρευνα της ΕΕ για το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους το 2023.
 

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: Η νέα Κομισιόν και η «οικονομία πολέμου»

Νότης Μαριάς, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com 
 
Στη γραμμή της ήδη διακηρυγμένης «οικονομίας πολέμου» πρόκειται να κινηθεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε από την Πρόεδρό της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 18/9/2024.       
 
Αυτό προκύπτει πέραν των άλλων και από τη συμμετοχή της φον ντερ Λάιεν στη συνάντηση των ηγετών 30 και πλέον χωρών στη Νέα Υόρκη στις 25/9/2024 στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη στήριξη της Ουκρανίας στην οποία εκτός από τον Ζελένσκι συμμετείχαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, οι Πρωθυπουργοί της Βρετανίας, της Ελλάδος και άλλοι (www.protothema.gr  26/9/2024).    
 

«Η Ελλάδα εξαφανίζεται» – ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότεροι κατά 56.646 οι θάνατοι το 2023 από τις γεννήσεις

Στο 37,5 η αναλογία διαζυγίων ανά 100 γάμους
 
Η Ελλάδα «εξαφανίζεται» με επιταχυνόμενους ρυθμούς όπως αποδεικνύουν τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2023 όπου καταγράφηκαν 56.646 περισσότεροι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις.
 
Πλέον το δημογραφικό είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό Έθνος.
 
Η έρευνα δείχνει επίσης μείωση των γάμων και μεγάλη αύξηση των συμφώνων συμβίωσης, όπως και αύξηση των διαζυγίων.