MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ο απροσδόκητος και ανελέητος διασυρμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο Κοσσυφοπέδιο-Παναγιώτης Παύλος

Ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI) 

Γράφει ο Παναγιώτης Παύλος
 
Τελειωμό δεν έχει ο διασυρμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Μετά την πανελλήνια, σε Ελλάδα και Κύπρο, κατακραυγή που προκάλεσε ο ανιστόρητα υπερβάλλων ζήλος της να πρωτοστατήσει ως εισηγήτρια στην ένταξη του αποσχισθέντος από τη Σερβία ψευδοκρατιδίου, εισπράττει πλέον το τελειωτικό χτύπημα από την ίδια την ηγεσία των μεγαλύτερων χωρών της Ευρώπης, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, και μάλιστα με υπογραφές των Μακρόν, Μελόνι και Σόλτς.
 

Τουρκία, εθνικιστές στα Σκόπια και «μεγάλη Αλβανία» περικύκλωσαν την Ελλάδα! Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Τα εθνικά θέματα σε πρώτο πλάνο, δυστυχώς όχι με θετικό πρόσημο…Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και μεγάλα ερωτήματα για το που πάνε τα ελληνοτουρκικά…

Συμφωνία Πρεσπών μετά από τη νίκη των εθνικιστών στα Σκόπια…Μπορεί η Ελλάδα να καταγγείλει τη συμφωνία;

Και τέλος η «μεγάλη Αλβανία» που έκανε την εμφάνιση της στο Γαλάτσι, με τη συγκέντρωση του κ.Ράμα…

Οκτώ διεθνείς «καμπάνες» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το τελευταίο τρίμηνο απανωτές εκθέσεις οργανισμών, ψηφίσματα και δημοσιεύματα ξένων μέσων αποδομούν τα «επιτεύγματα» που διαφημίζει το Μαξίμου
 
Mπορεί ο πρωθυπουργός να θεωρεί ότι η κυβέρνησή του έχει βάλει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, όμως η πραγματικότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη, καθώς το τελευταίο τρίμηνο απανωτές εκθέσεις διεθνών οργανισμών, ψηφίσματα και δημοσιεύματα ξένων μέσων που η Ν.Δ. και οι υποστηρικτές της στον εγχώριο Τύπο κρύβουν… κάτω από το χαλί φωτίζουν τα σκοτεινά σημεία της «γαλάζιας» διακυβέρνησης και αποδομούν τα κυβερνητικά «επιτεύγματα».
 

Πρωταθλητισμό σε φορομπηχτική πολιτική κάνει η Ελλάδα – Αδιάψευστοι οι αριθμοί

Δεν είχε στεγνώσει η μελάνη (όπως λέγαμε οι παλιοί δημσοιογράφοι που γράφαμε τα άρθρα και τα σχόλιά μας με το χέρι) της ανάλυσής μου για το πολιτικό παιχνίδι με την ακρίβεια, όταν σηκώθηκε κι άλλο δημαγωγικό φλάμπουρο, διαχρονικό κι αυτό, που αφορά το ελληνικό φορολογικό σύστημα.
 
Αυτή τη φορά ήρξατο χειρών ή, καλύτερα, λόγων αδίκων ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζοντας τα σημεία τηλεοπτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, είπε πολλά, που μoυ θύμισαν τη γνωστή φράση του Αισώπου: “δύο πήρας τας οποίας φέρει ανθρώπων έκαστος”, ή καλύτερα “κομμάτων έκαστον, την μεν έμπροσθεν τη δε όπισθεν”.