MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Σοκ και Δέος στη Μέση Ανατολή στο χείλος της Αβύσσου η Ανθρωπότητα

Οι "Αντιθέσεις"  άνοιξαν την αυλαία των εκπομπών τους για την τηλεοπτική περίοδο 2024-2025 σε μια οριακή συγκυρία δραματικών εξελίξεων για την  Μέση και την ευρύτερη Ανατολή , την Μεσόγειο και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές προεκτάσεις.

Το "Σοκ και Δέος" σε όλο το φάσμα του Μεσανατολικού με την ανθρωπότητα στο χείλος της Αβύσσου, με επίκεντρο μία από τις σημαντικότερες περιφερειακές συγκρούσεις του πλανήτη, , που επηρρεάζει γεωπολιτικά, ενεργειακά, οικονομικά, εφοδιαστικά και υπαρξιακά, όχι μόνο τους εμφανείς πρωταγνιστές σε Ισραήλ , Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράν , Υεμένη , Αραβικό κόσμο και Μεσόγειο, αλλά και όλους τους μεγάλους παίκτες ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εγκληματικότητα των αλλοδαπών σε αριθμούς (Β’ Μέρος)

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, εκτέθηκε η σαφώς αυξημένη συμμετοχή των αλλοδαπών στην σκληρή εγκληματικότητα, όπως σε ανθρωποκτονίες και βιασμούς.
 
Σε σχέση με τις ληστείες, στο Γράφημα 4 (του οποίου τα στοιχεία επίσης βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας διαφαίνεται πως από το 1991 έως το 2011 εμφανίζουν μία ανοδική τάση. Συγκεκριμένα, το 1991 κατεγράφησαν 1.207 ληστείες (τετελεσμένες ή απόπειρες) και το 2011 6.925 (τετελεσμένες ή απόπειρες). Το δε ποσοστό των αλλοδαπών δραστών ανερχόταν στο 10% το 1991 και στο 54% το 2011.
 

Η εγκληματικότητα των αλλοδαπών σε αριθμούς (Α’ Μέρος)

ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Στις 15 Αυγούστου του 2018 ο 25χρονος Νίκος Μουστάκας συνοδευόμενος από την φίλη του δολοφονήθηκε στο Φιλοπάππου από τρεις υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι τον έριξαν στον γκρεμό. Στις 9 Μάϊου του 2011, λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, ο Μανώλης Καντάρης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δολοφονήθηκε από τρεις υπηκόους Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας οι οποίοι του επιτέθηκαν προκειμένου να του κλέψουν μία βιντεοκάμερα, με την οποία σκόπευε να βιντεοσκοπήσει την γέννηση της κόρης του.
 
Στις 23 Ιουλίου του 2012 η 15χρονη Μυρτώ βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στην Χρυσή Ακτή της Πάρου. Το κεφάλι της είχε υποστεί σφοδρό χτύπημα με πέτρα, που ζύγιζε πέντε κιλά από έναν υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος την είχε επίσης βιάσει. Έκτοτε η Μυρτώ παραμένει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με αναπηρία 100%. Αυτές οι φρικτές (και άλλες πολλές) πράξεις έχουν σοκάρει την ελληνική κοινή γνώμη και έχουν δημιουργήσει την εικόνα των στυγερών, βάναυσων αλλοδαπών εγκληματιών.
 

Εκτός ελέγχου: Το παγκόσμιο χρέος άγγιξε τα 312 τρισ. δολάρια

Τεράστιο μέρος του δημόσιου δανεισμού οφείλεται στην ενεργειακή μετάβαση
 
Το παγκόσμιο χρέος άγγιξε τα 312 τρισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, καταγράφοντας αύξηση άνω των 2 τρισ. δολαρίων, κυρίως λόγω ΗΠΑ και Κίνας, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF), χτυπώντας καμπανάκι για τον ολοένα αυξανόμενο κρατικό δανεισμό.