MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Θρίλερ με το Τσέσνα στη Σάμο: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη διαφθοράς του Νετανιάχου ο ένας νεκρός

Πρώην αναπληρωτής διευθυντής στο Υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της συντριβής του Τσέσνα στη Σάμο χθες το βράδυ.

Όπως αποκαλύπτουν ισραηλινά ΜΜΕ, ένας από τους δύο νεκρούς επιβάτες του αεροσκάφους ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη για τον Νετανιάχου.


Το ζευγάρι Haim και Esti Garon ήταν οι δύο επιβαίνοντες, όπως αναφέρει το Jerusalem Post, του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Τσέσνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ 5ΜΗΝΟ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ Covid-19.

Konstantinos Arvanitis

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Την άνοιξη που μας πέρασε είχα κάνει μία ανάρτηση με τίτλο:
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ “ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥ”.

Είχα αναλύσει τότε την συνολική θνησιμότητα του ελληνικού πληθυσμού το πρώτο 2μηνο του 2021, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Οχι μόνο δεν υπήρξε καμία αύξηση θνησιμότητας, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 2μηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020, που δεν υπήρχε ακόμη ο κορονοϊός, αλλά είχαμε και… μείωση θνησιμότητας κατά 2.000 περίπου!

Ενδείξεις σοκ και δέους

Τα προβλήματα συσσωρεύονται και κλιμακώνονται στις τρεις μεγάλες οικονομικές περιοχές του πλανήτη, στις Η.Π.Α., στην Κίνα και στην ΕΕ – ενώ η Ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη, όσο και αν γίνονται προσπάθειες διατήρησης της. Την ίδια στιγμή, οι τιμές των βασικών τροφίμων, των πρώτων υλών και της ενέργειας συνεχίζουν την ξέφρενη ανοδική τους πορεία – θυμίζοντας σε κάποιο βαθμό τη δεκαετία του 1980, η οποία ξεκίνησε το 1971 με την έξοδο των Η.Π.Α. από τον κανόνα του χρυσού, ακολούθησε η υποτίμηση του δολαρίου, το πετρελαϊκό σοκ, ο υπερπληθωρισμός και η μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στη χρεοκοπία κράτη της Λατινικής Αμερικής. Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα, η οποία μαστίζεται από πολλά προβλήματα, με μία κυβέρνηση δυστυχώς πολύ κατώτερη των περιστάσεων, είναι ασφαλώς η πλέον ανοχύρωτη χώρα του πλανήτη – γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, όσον αφορά τον τρόπο ζωής μας, ευχόμενοι να μην ξεσπάσει η αναμενόμενη προ πολλού καταιγίδα των καταιγίδων.