MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

«Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι» η απάντηση της κυβέρνησης στην Κομισιόν για τις υποκλοπές

Η απαράδεκτη απάντηση που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις για τις υποκλοπές, εξόργισε τους Ευρωπαίους. Με δυο λόγια η κυβέρνηση υποστήριξε ότι για όλα φταίνε ποιοι άλλοι οι δημοσιογράφοι…


Με επιστολή της η Κομισιόν, στις 29 Ιουλίου, ζητούσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το Politico αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα σημεία από την απαντητική – στις 2 Αυγούστου – επιστολή της Αθήνας, με την οποία ουσιαστικά κάλεσε τις Βρυξέλλες (με σκληρό μάλιστα τρόπο) να μην ασχολούνται με το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα έχει ανακύψει από ΜΜΕ που δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους.

Το ρεύμα ήταν μόνο η αρχή! Ετοιμάζονται να «ιδιωτικοποιήσουν» και το νερό!

Πολλά είναι αυτά που είτε δε μαθαίνουμε, είτε δεν προλαβαίνουμε να μάθουμε ή να κατανοήσουμε… Οι πολίτες δίνουν μάχη επιβίωσης είτε για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του οχήματος τους, είτε για να πληρώσουν την ηλεκτρική ενέργεια, για την οποία όπως τους έλεγαν θα ιδιωτικοποιηθεί για να μην ακριβύνει… Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Και ξεπουλήθηκε και η ακρίβυνε σε μεγέθη ασύλληπτα! Όχι δεν ευθύνεται ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας! Οι αυξήσεις είχαν αρχίσει πολύ πριν και ο πόλεμος έκανε την κατάσταση χειρότερη. Δεν το λέμε εμείς ,αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι ειδικοί που έχουν μιλήσει δημόσια και στο Militaire.gr.


Όμως δεν είναι μόνο το ρεύμα… Όπως φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά στον ίδιο δρόμο και στο νερό, περιφρονώντας μάλιστα ακόμη και τη Δικαιοσύνη, τιμητής της οποίας διαρκώς εμφανίζεται!