MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Pfizer-gate, αντίποινα και απειλές: Η Κομισιόν της Ούρσουλα απειλείται με μηνύσεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η αποκάλυψη για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της EPPO από την Κομισιόν ενώ η έρευνα για το Pfizer-Gate είναι εν εξελίξει, προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις!
 
Ένα ντόμινο εξελίξεων φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται στα παρασκήνια των Βρυξελλών, μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς στην ιστορία της ΕΕ.
 
Πρόκειται για τις προμήθειες εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού και την ακόλουθη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις έκνομες ενέργειες της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 

Μητσοτάκης – Ερντογάν: “Ευγενική υποδοχή, πισώπλατες μαχαιριές” – Δημ. Σταθακόπουλος

Tου Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
Η Ερντογανική Τουρκία (2003 – 2024) ήταν και είναι αναθεωρητική. Φέρει δύο προσωπεία. Ένα του arkadaş / φίλου και ένα του dayı / νταή, τα οποία χρησιμοποιεί καιροσκοπικά κατά το δοκούν. Δηλαδή εφαρμόζει την Οθωμανική διπλωματία. Ευγενική υποδοχή και πισώπλατες μαχαιριές.
 
Ερμηνεία του δικαίου στην Ala Turka λογική, τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Κάνει Λεόντειες συμφωνίες, όπου απαιτεί τη μερίδα του λέοντος . Το kazan – kazan, το εννοεί ως μονοφαγία και επ’ ουδενί 50 – 50% , ενώ τις σχέσεις της η Τουρκία, τις αντιλαμβάνεται κατά το τουρκικό οικογενειακό δίκαιο, όπου ο σύζυγος θα είναι η Τουρκία και η ύπ-ανδρος γυνή, η Ελλάδα υποταγμένη και έτοιμη να ακούσει τον efendim / κύρη της .