MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Γ. Μάζης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να πει: “Θα συνταχθούμε πλήρως με τις κυρώσεις για τη Ρωσία, αρκεί να εφαρμοστούν ακριβώς οι ίδιες για την Τουρκία”

“H στάση της Δύσης, είναι η επιτομή της υποκρισίας” υποστήριξε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης, μιλώντας στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.


“Ας αρχίσουμε με τα φαινόμενα που συνέβησαν στη δυτική οικογένεια και τα οποία αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ενώ η Δύση αδιαφόρησε πλήρως, για να μην πω τα θεράπευσε, τα στήριξε και σφύριζε κλέφτικα. Να μιλήσω για την εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ; Για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία; Στη Λιβύη; Να μιλήσω για την ιστορια της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο; Η δεύτερη πράξη ποια ήταν; Η δημιουργία ανεξαρτήτου Τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχομενα. Το οποίο βεβαίως, το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.Όπως κάνει και ο Πούτιν. Τη μεταφορά 40.000 τουρκικών στρατευμάτων σε αυτό το ψευδοκράτος; Να μιλήσω για το ότι όλα αυτά γίνονται από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ το οποιο έχει βάλει υποψηφιότητα για να γίνει μέλος της ΕΕ;
 

Χριστόφορος Ζαραλίκος: «Είναι ντροπή για μια χώρα να έχει Υπουργείο Πολιτισμού και να μην έχει Πολιτισμό»

«Αν αναλάμβανα το Υπουργείο Πολιτισμού, θα το έκλεινα»
 
Αναφορά στον Πολιτισμό, στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στην άσβεστη φλόγα που έχει για το αίσθημα δικαιοσύνης σε έναν κόσμο γεμάτο αδικίες έκανε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, σε συνέντευξή του στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου.
 
Ο standup comedian μίλησε αρχικά για την παράσταση «200 χρόνια δανεικά»: «Ο κόσμος θα δει την ιστορία του λίγο πιο πολύ πάνω στον δρόμο των δανεικών. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν τρέχει τίποτα που χρωστάμε. Εμείς από την άλλη θεωρούμε ότι μια χώρα σαν την δικιά μας, μια νέα χώρα, όταν έχει φθάσει σε τέτοιο χρέος δεν μπορεί να είναι χώρα. Μπορεί να είναι μόνο παράρτημα ή αποικία».
 

Το ζήσαμε κι αυτό: Το ΚΚΕ έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ρωσική πρεσβεία!

( John_k - Η αλλιώς ... για τα πανηγύρια το ΚΚΕ .... )

Με τον Κυριάκο έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές!


Με σύνθημα «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη ρωσική πρεσβεία.

«Η Ελλάδα, εδώ και τώρα, να σταματήσει να εμπλέκεται σε αυτές τις διαδικασίες, να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου» ανέφερε σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην πορεία και η πρώην ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολούθησε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, προφανώς από συνήθεια. Να μην γκρεμίσουμε και όλες τις παραδόσεις.

Σύγκρουση «τεκτονικών πλακών» της Γεωπολιτικής με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η σύγκρουση «τεκτονικών πλακών» της Γεωπολιτικής, στη «Μεγάλη Σκακιέρα»
και η διαρκής πολεμική κλιμάκωση

Τι σηματοδοτεί η αλλαγή «πίστας» στην υπόθεση της Ουκρανίας από τον Πούτιν με την πολεμική ανάφλεξη ,μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ρωσόφωνων περιοχών στο Ντονμπάς και την ολομέτωπη επίθεση-προέλαση των Ρώσων , σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας

Οι οριακές καταστάσεις και οι θολές πλέον παγκόσμιες ισορροπίες τρόμου , με την πυροδότηση των δραματικών εξελίξεων μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ και Δύσης, με πρώτο πεδίο την κατάσταση στην Ουκρανία.

Τι σηματοδοτούν οι κινήσεις και οι αποφάσεις των ΗΠΑ /ΝΑΤΟ/Ε.Ε. και η δέσμη των σκληρών κυρώσεων .

Καταρρέει η άμυνα της Ουκρανίας, βομβαρδίζεται το Κίεβο - Η Ρωσία προωθεί σχέδιο παράδοσης, δεν εγκαταλείπει ο Zelensky

Οι ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας του Κιέβου, οι πυραυλικές επιθέσεις αυξάνονται και ήδη καταγράφονται χτυπήματα σε πολυκατοικίες και στο αεροδρόμιο. 
 
Υπήρξαν φήμες ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky είναι έτοιμος να παραδώσει την Ουκρανία στην Ρωσία, ενώ άλλες φήμες ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ πρόετειναν να φυγαδεύσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. 
 
Η πραγματικότητα είναι ότι συντονίζεται σχέδιο εκεχειρίας, όπου θα παραδοθεί το Κίεβο στις ρωσικές δυνάμεις, για την ώρα ωστόσο μαίνονται οι μάχες και οι Ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι αποκρούουν τις ρωσικές επιθέσεις. 
 
Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη Μελιτόπολη στη νοτιοανατολική ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ στο Κίεβο ρωσικός πύραυλος χτύπησε πολυκατοικία.