MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ο νεοφιλελεύθερος ρατσισμός

Ευρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να διατηρηθούν ήρεμοι οι Πολίτες και να μην επαναστατήσουν, παρά το ότι ληστεύονται από τις ελίτ, με τα κρατικά επιδόματα των φτωχότερων εισοδηματικών τάξεων – τα οποία όμως δεν αντιμετωπίζουν τη φτώχεια τους αλλά, αντίθετα, τη διαιωνίζουν. Επομένως, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα ακολουθήσει μία μετωπική σύγκρουση του 99% με το 1% – ενώ η σύγκρουση αυτή πιστεύουμε πως δεν θα αναδείξει νικητή τις ελίτ που, δυστυχώς για τις ίδιες, έχει ξεπεράσει τα όρια. Η αιτία είναι το ότι, θεωρεί εσφαλμένα πως τα «πιόνια» που έχει τοποθετήσει στις καίριες κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις των κρατών, έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλονται δικτατορικά σε  ολόκληρους λαούς – κάτι που ναι μεν συμβαίνει σήμερα, αλλά έχει ημερομηνία λήξης.
.

Που οδηγεί τις τιμές και ποιον βλάπτει το πλαφόν της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ενέργειας έχουν τον χαρακτήρα τεκτονικών κινήσεων. Το πλαφόν των 60 ευρώ που έθεσε η ΕΕ και υιοθέτησαν οι G7 είναι ένα δώρο στην Κίνα! Σε συνδυασμό μάλιστα με την στάση του ΟΠΕΚ, έχουμε μια (ανάστροφη μεν) επανάληψη του 2020 όπου έχασαν όλοι, αλλά κέρδισε η Κίνα. Η Δύση σχεδιάζει πολιτικές σε λάθος βάση.


To πρώτο σφάλμα είναι ότι η επιβολή πλαφόν στα 60 δεν βλάπτει καθόλου την Ρωσία. Όχι απλά δεν την “γονατίζει”, αλλά της δίνει το δικαίωμα να εξαντλεί τον ρόλο του θύματος. Η τρέχουσα τιμή του Urals (ρωσικό αργό Ουραλίων) είναι κάτω από τα 60 $, αν σκεφτεί κανείς ότι η Ρωσία πουλά αυτή την εβδομάδα με 33,4 $ έκπτωση το βαρέλι της, έναντι της τιμής του Brent. Και η τιμή αυτή είναι πάνω από τον πενταετή μέσο όρο της τιμής του ρωσικού βαρελιού! Ενώ αν δούμε την μέση τιμή εκκαθάρισης των πωλήσεων της Rosneft, τα 60 είναι αρκετά πάνω από αυτή.
 

Ποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή του «Βελισσάριου» και να μας πείσουν ότι είναι και «κανονικότητα»;

Αμέσως μετά από τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ, γίνεται συστηματική προσπάθεια από κάποιους για να πειστούμε ότι δεν είναι δα και κάτι τόσο φοβερό! Ότι είναι περίπου…κανονικότητα!!!


Όχι δεν είναι κανονικό η ΕΥΠ να παρακολουθεί κανέναν εντός συνόρων. Πόσο μάλλον Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων! Αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια οι Αρχηγοί;

Αυτά γίνονταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80! Ήταν η γνωστή επιχείρηση «Βελισσάριος» για την οποία το militaire.gr έχει κάνει σειρά δημοσιευμάτων, παρουσιάζοντας τα έγγραφα των παρακολουθήσεων Αξιωματικών. Τότε υπήρχε η δικαιολογία ότι παρακολουθούσαν «σταγονίδια της χούντας». Σε κάποιες περιπτώσεις όντως οι στόχοι είχαν τέτοιες απόψεις. Πολλοί αξιωματικοί όμως ήταν θύματα. Όπως και να ΄χει οι επιχειρήσεις τύπου «Βελισσάριος» τελείωσαν και κρίθηκαν παράνομες. Όσοι θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό να τις ξαναζήσουμε, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.