MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Σόφι ιν’τ Βελντ: Η αμείλικτη Ολλανδέζα, εφιάλτης για Μητσοτάκη

Δεν πιστεύει τίποτα απ’ όσα της είπε η κυβέρνηση για τις υποκλοπές και ζητάει την άμεση συνδρομή της Europol, μετά τις αποκαλύψεις ονομάτων
 
Το κουτόχορτο που ταΐζει η ελληνική κυβέρνηση για τις υποκλοπές βρίσκει αρκετούς «προθύμους» εντός συνόρων, ειδικά στα ΜΜΕ. Στην Ευρώπη, όμως, δεν καταπίνεται εύκολα. Η Σόφι ιν’τ Βελντ αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος «εξωτερικός» μπελάς για τον Μητσοτάκη.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής και εισηγήτρια της PEGA δεν έχει πειστεί απ’ όσα άκουσε από τον Γεραπετρίτη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Το πόρισμα της επιτροπής της για τις υποκλοπές αναμένεται σκληρό.«Καλώ τον πρωθυπουργό και το Κοινοβούλιο να αποχαρακτηρίσουν τα απόρρητα έγγραφα, έψαξα και βρήκα ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα» κατακεραυνώνει η ιν’τ Βελντ, καταρρίπτοντας το παραπλανητικό κυβερνητικό αφήγημα.

Δρ Σκοτ Άτλας: Οι “τεράστιες ζημιές” από τα lockdowns δεν πρέπει να συγχωρεθούν

Ο Dr. Scott Atlas, ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστήμης και Ελευθερίας του Hillsdale College, στο Hillsdale College Kirby Center στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαρτίου 2022. (Bao Qiu/The Epoch Times)
 
Οι περιοριστικές πολιτικές κατά της πανδημίας δεν πρέπει να συγχωρεθούν μετά τις “τεράστιες βλάβες και καταστροφές” που προκάλεσαν τα lockdowns στο αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με τον Δρ Σκοτ Άτλας.
 
Ο Άτλας, σύμβουλος για την COVID-19 κατά τη διοίκηση Τραμπ και συνεργάτης της εφημερίδας The Epoch Times, απαντούσε σε ένα πρόσφατο άρθρο του Atlantic που ζητούσε μια “αμνηστία για την πανδημία”. Το επιχείρημα υποστηρίζει ότι τα λάθη της πανδημίας ήταν αποτέλεσμα “βαθιάς αβεβαιότητας” και όχι “ηθικής αποτυχίας” και ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα ζητήματα να ξεχαστούν και να προχωρήσουμε.
 

Βάλλεται πανταχόθεν το Μαξίμου για τις υποκλοπές

Συνεχή ραπίσματα εντός και εκτός Ελλάδας μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις: η παρέμβαση Ντογιάκου, οι πολιτικές αντιδράσεις, η διεθνής κατακραυγή.
 
Σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση βρίσκεται η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός, μετά το τσουνάμι εξελίξεων –και αποκαλύψεων– που αφορούν στο σκάνδαλο των υποκλοπών: ένα τεράστιο θέμα που ματαίως το Μαξίμου επιχειρεί να κουκουλώσει και να τινάξει τις ευθύνες από πάνω του. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας Documentro ανέφερε σειρά ονομάτων –μεταξύ των οποίων υπουργοί και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς– που στοχοποιήθηκαν με το παράνομο λογισμικό Predator: λογισμικό που η κυβέρνηση διατείνεται πως δεν χρησιμοποιεί.
 

Γερμανικές Αποζημιώσες: Aυτό το Πολιτικό Σύστημα ούτε θέλει ούτε μπορεί

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
Οικονομολόγος
 
ΜΕΡΟΣ  ΠΡΩΤΟ
 
1.Οι Γερμανικές οφειλές πρός την χώρα μας προέρχονται :
 
ΠΡΩΤΟΝ:                           
 
*Από το οφειλόμενο υπόλοιπο των επανορθώσεων του Πρώτου Παγκοσμίου  Πολέμου.