MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ευρωβαρόμετρο: «Θηλειά» η ακρίβεια για τους Έλληνες πολίτες – Απαισιοδοξία για το βιοτικό τους επίπεδο στο μέλλον

Το 44% εκτιμά πως δεν θα αλλάξει και το 43% κρίνει ότι θα πέσει περαιτέρω
 
Βρόχος στον λαιμό των Ελλήνων πολιτών η ακρίβεια και η διαρκής απομείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φτωχοποιεί τα νοικοκυριά και προκαλεί απογοήτευση και απαισιοδοξία. Τα νέα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο είναι ενδεικτικά της κατάστασης στην χώρα μας.
 
Σε ερώτημα για την πρόβλεψη εξέλιξης του βιοτικού επιπέδου τα επόμενα 5 χρόνια, το 44% των Ελλήνων εκτιμά πως δεν θα αλλάξει και το 43% κρίνει ότι θα πέσει περαιτέρω. Σε επίπεδο ΕΕ το ποσοστό αυτό είναι 26%. Αισιόδοξοι πως το βιοτικό επίπεδο θα βελτιωθεί είναι μόλις το 12% των Ελλήνων.
 
Στην πανευρωπαϊκή μετεκλογική δημοσκόπηση από το Ευρωβαρόμετρο, η οποία μελετά την συμπεριφορά των ψηφοφόρων και τις προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες της ΕΕ, πρώτη ανησυχία για τους Έλληνες με 70% είναι η αύξηση του κόστους ζωής και η οικονομική κατάσταση με 69%.
 
Σην τρίτη θέση των θεμάτων που παρότρυναν τους Έληνες πολίτες να ψηφίσουν (ποσοστό 40%) βρίσκεται η κοινωνική προστασία, η πρόνοια και η πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Την διεθνή κατάσταση ανέφερε 37% των ερωτηθέντων.
 
Κριτήρια ψήφου στις Ευρωεκλογές
 
Το 52% των Ελλήνων ψήφισε στις Ευρωεκλογές το κόμμα που συνήθως ψηφίζει. Το 45% απάντησε πως ψήφισε το κόμμα, οι προτάσεις του οποίου για τα εθνικά θέματα ήταν πιο κοντινές στις δικές του ιδέες ή αξίες. Το 44% ψήφισε επειδή του άρεσαν οι προτάσεις του για το θέμα που έκρινε ως το πιο σημαντικό σε αυτές τις εκλογές.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου