MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Eurostat: Η Ελλάδα κοντά σε Ρουμανία & Βουλγαρία στις υλικές και κοινωνικές στερήσεις

Άκρως αποκαλυπτικά αναφορικά με τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας
 
Το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υπέστησαν σημαντικές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2023 καταγράφηκε στη Ρουμανία (19,8%) και ακολουθούν η Βουλγαρία (18%) και τρίτη η Ελλάδα (13,5%).
 
 

Άκρως αποκαλυπτικά αναφορικά με τους δείκτες φτώχειας στη χώρα μας είναι τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δείχνουν πως η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία σε αυτόν τον τομέα.
 
Αντίθετα, η Σλοβενία ​​(2,0%), η Κύπρος (2,4%), η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Εσθονία (όλες με 2,5%) ανέφεραν τα χαμηλότερα ποσοστά.
 
Συνολικά αξίζει να σημειωθεί πως το 6,8% του πληθυσμού της ΕΕ αντιμετώπισε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το μερίδιο αυξήθηκε ελαφρά σε σύγκριση με το 2022 (6,7%).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου